Tags
Author: master-magic - Replies: 0 - Views: 762
5G in zijn kinderschoenen
De Amerikaanse internetsite Engadget meldt dat het Japanse telecombedrijf NTT Docomo serieus werkt aan de 5G-techniek. Het duurt naar verwachting nog enkele jaren voordat 5G in Europa beschikbaar komt. De eerste publiekstesten met 4G vonden recent in 2009 plaats. Pas vier jaar later lijkt 4G in Europa voet op vaste grond te hebben gezet. De Europese Commissie wil uiterlijk in 2020 een Europees 5G-netwerk operationeel te hebben. Hiervoor heeft het vijftig miljoen euro voor de ontwikkeling van dit
Author: zorro123 - Replies: 1 - Views: 697
de toekomst : 5G
Europa en Zuid-Korea gaan samen 5G-standaard vaststellen

Vandaag is bekendgemaakt dat Europa en Zuid-Korea een samenwerking zijn aangegaan om de ontwikkeling van de 5G-standaard te bevorderen. De samenwerking is volgens Eurocommissaris Neelie Kroes mede bedoeld om Europese bedrijven op termijn te laten profiteren.

Neelie Kroes heeft in Zuid-Korea een overeenkomst beklonken met Mun-Kee Choi, de Zuid-Koreaanse minster van Wetenschap, ICT en Toekomstplanning. Door samen te werken aan de nieuw
Author: master-magic - Replies: 1 - Views: 554
Operatoren beloven internet via 5G inruil voor verzwakking netneutraliteit
Belgische telecomoperatoren, waaronder Proximus en Orange, stellen dat snel internet via 5G tegen 2020 uitgerold kan worden in heel Europa. Voorwaarde is wel dat de netneutraliteit op de schop gaat om een innovatief klimaat te creëren. In een manifest hebben 13 telecomoperatoren de Europese Commissie gevraagd de netneutraliteit te verzwakken.

Belgische operatoren beloven 5G-netwerk in ruil voor aanpassingen netneutraliteit
In theorie zou het mogelijk zijn om tegen 2020 heel Europa te voorzie
Author: zorro123 - Replies: 7 - Views: 962
Proximus: '5G pas in 2020 beschikbaar'
Telecombedrijf Proximus gaat als eerste in België de 5G-technologie uittesten, die nog snellere internetverbindingen toelaat. Het is wel nog jaren wachten vooraleer de Belg de voordelen van deze nieuwe technologie zal kunnen ervaren. Eerst is het de beurt aan 4,5G, dat volgend jaar in een aantal steden wordt geïntroduceerd.

5G laat in een testomgeving snelheden toe tot 70 gigabit per seconde, wat honderd keer sneller is dan het huidige 4G. Concreet zou men hiermee een film in slechts enkele s
Author: master-magic - Replies: 12 - Views: 2160
Orange introduceert mobiel IoT-netwerk, klaar voor 5G
Orange gaat in 2017 vol voor Internet of Things door zijn huidig 4G-netwerk van een upgrade te voorzien. Het zal NB-IoT en LTE-M op zijn mobiel netwerk integreren. De LTE-M en NB-IoT-technologieën, algemeen bekend als Mobile IoT, zijn Low Power Wide Area (LPWA) cellulaire netwerklagen die ervoor zorgen dat miljoenen alledaagse objecten kunnen verbonden worden met het Internet of Things (IoT).

Low Power Wide Area-technologieën bieden heel wat voordelen wanneer ze objecten met het Internet of T
Author: master-magic - Replies: 5 - Views: 530
BIPT start consultatie over 5G-veiling
De BIPT is een consultatie gestart over de koninklijke besluiten die de vergunningen regelt van de mobiele operators. De nieuwe veiling van frequenties moet innovatie stimuleren, de ontwikkeling van 5G ondersteunen en de mobiele dekking verbeteren. De originele 2G/3G licenties van de mobiele operators (in de 900 MHz, 1800 MHz en 2100 MHz band) lopen af in maart 2021.
Een deel van de bestaande frequenties zal automatisch toegekend worden aan de huidige operators. Dit geeft hen investeringszeker
Author: natte - Replies: 0 - Views: 62
Eerste 5G van start in Hasselt
zie hier:

5G
weer eerst in Limburg

[attachment=101]
Author: master-magic - Replies: 1 - Views: 39
Agoria vreest dat Brussel door strenge normen geen 5G krijgt
Brussel zal niet de eerste stad in België worden met 5G, waarschuwt branchevereniging Agoria. Het Gewest Brussel heeft te strenge normen voor de straling van antennes, en dat beperkt de operators in hun plannen. Antwerpen en Luik krijgen 5G eerder, denkt Agoria.
De Europese Commissie wil dat elk land in 2020 minstens één stad heeft waar 5G al beschikbaar is, een netwerk van ‘5G-steden’ Brussel zal daar niet bij horen, waarschuwt Agoria. Mogelijk wordt het zelfs een ‘witte vlek’.
Begin deze m

Forum software by © Master-Magic Tv-Digitaal.info