Tags
Author: master-magic - Replies: 12 - Views: 8221
VRT HD nu 1080i
heb net gezien dat de VRT nu uitzend in 1080i formaat op telenet en Tv Vlaanderen,
Author: guyke - Replies: 2 - Views: 1347
VRT en HD
De VRT wil binnen afzienbare tijd al haar televisieproducties in hd-kwaliteit produceren, uitzenden en archiveren. Dat vraagt ingrijpende technologische vernieuwingen en structurele veranderingen in het productieproces. De verantwoordelijkheid voor deze complexe operatie wordt toevertrouwd aan Wim Willems, tot nu toe hoofdredacteur van de dagelijkse nieuwsprogramma’s op VRT televisie.

Vandaag zendt VRT televisie nog maar een beperkt aantal programma’s in hd uit. Binnen drie jaar moet dat voor
Author: zorro123 - Replies: 18 - Views: 3665
Telenet en vrt sluiten nieuwe distributieovereenkomst
Telenet en de Vlaamse publieke omroep VRT hebben de huidige distributieovereenkomst met vier jaar begin 2018 verlengd. De nieuwe overeenkomst is uitgebreider dan de huidige.
In de distributieovereenkomst zijn de uitzendrechten van alle VRT-programma’s op alle schermen door Telenet verzekerd. Ook nieuwe tv-diensten die op termijn bij het Belgische kabelbedrijf beschikbaar komen, zijn in de nieuwe overeenkomst opgenomen. Het gaat hierbij onder andere om een nieuwe vorm van uitgesteld kijken. De i
Author: zorro123 - Replies: 1 - Views: 690
vrt stopt verkoop videozone-app
De VRT heeft de Videozone app, die beeldmateriaal van deredactie.be, cobra.be en Sporza.be aanbiedt, uit het aanbod van de iTunes store en Google Play store verwijderd.
Uiteraard willen we de huidige gebruikers van de videozone app niet in de kou laten staan. Daarom blijven we de app tot de zomer van 2015 nog ondersteunen in zijn huidige vorm. Er komen evenwel geen nieuwe functies.
investeren in mobiele versie voor de redactie.be
Uit onderzoek blijkt dat de relevantie van de app is achterhaa
Author: BrunoBrono - Replies: 1 - Views: 3737
DVB-T Frequenties VRT kanalen
De pc tuner die ik heb kan niet automatisch scannen. Ik moet de muxen manueel toevoegen. Kan iemand me de volgende DVB-T gegevens bezorgen voor de kanalen Canvas,
Eén?

De gegevens die ik in mijn programma (tvheadend) ingeef zijn:
Frequency kHz
Symbolrate (baud)
Constellation: QAM-???
FEC:
Author: zorro123 - Replies: 7 - Views: 1308
Digitaal aanbod VRT mogelijk betalend
Als de VRT zijn digitaal aanbod uitbreidt, dan moet een deel ervan betalend kunnen worden. Met dat voorstel wil mediaminister Sven Gatz tegemoetkomen aan de kritiek van de private mediabedrijven.
Het uitgangspunt is altijd geweest dat de VRT alles gratis moest aanbieden omdat burgers via het belastinggeld al eens betaald hebben voor het aanbod. Ik wil dat principe loslaten, kondigt minister Sven Gatz (open VLD) aan in De Morgen.

Voor mij is het geen taboe dat ook een deel van het bred
Author: master-magic - Replies: 0 - Views: 811
M7 geeft de verplichting voor vrt zenders doorgeven gehaald.
M7 Group voldoet aan de verplichting om de Vlaamse publieke omroepen door te geven, meldt het Commissariaat voor de Media. De zenders zijn beschikbaar in het DVB-T pakket van Online. De Mediawet 2008 verplicht alle Nederlandse tv-aanbieders om een rijtje must-carry zenders door te geven, waaronder de eerst twee en nu drie kanalen van de VRT. M7 heeft 31 juli verzocht om een ontheffing van die verplichting. Het Commmissariaat heeft dat verzoek afgewezen en daarna een last onder dwangsom opgelegd.
Author: zorro123 - Replies: 3 - Views: 759
VRT stopt met Vlaanderen Vakantieland
De huidige formule van “Vlaanderen Vakantieland” als wekelijks magazine verdwijnt later op het jaar. De VRT is volop op zoek naar een nieuwe en goedkopere formule rond reizen en toerisme, maar details daarover zijn nog niet bekend. “Er komt alleszins iets anders in de plaats”, zegt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem. In oktober vorig jaar raakten de details bekend van de besparingen die de openbare omroep moet doorvoeren in opdracht van de Vlaamse regering. In 2015 moeten 128 mensen vertrekken al
Author: zorro123 - Replies: 1 - Views: 792
Minder sport en entertainment op VRT
Sven Gatz maakt zich niet populair.

In gesprek met De Zondag heeft Vlaams minister van Media Sven Gatz (Open VLD) gezegd dat de VRT geen sport- en entertainmentzender moet zijn, waartoe ze wel aan het evolueren was. De genres mogen aan bod komen, maar in een beperktere vorm. "Ik ben ook een voetbalfan, maar het is wat te veel van het goede aan het worden", luidt het. Gatz wil ook dat de werving van reclame-inkomsten beperkt wordt. “Ook moet je je durven afvragen of VRT op haar digitaal platfo
Author: master-magic - Replies: 3 - Views: 664
Vrt gaat in het najaar misschien staken
Als het aan de socialistische overheidsvakbond ACOD ligt, dan zal er dit najaar bij de VRT actie worden gevoerd tegen de plannen die Vlaamse regering heeft met de openbare omroep.

Volgens de vakbond kiest die regering teveel de klant van de private spelers en niet van de openbare omroep.
Luk Vandenhoeck van het ACOD bevestigt dat de bonden bij de VRT al samen hebben gezeten en zich hebben beraad over acties. In eerste instantie zullen de bonden hun peilen richten op de Vlaamse regering, maar

Forum software by © Master-Magic Tv-Digitaal.info