Tv-Digitaal.info
Knokke-Heist voert IoT-pilot uit voor mobiliteit, veiligheid - Afdrukversie

+- Tv-Digitaal.info (https://tv-digitaal.info)
+-- Forum: Toogpraat (https://tv-digitaal.info/Forum-Toogpraat)
+--- Forum: Toogpraat (https://tv-digitaal.info/Forum-Toogpraat--9)
+--- Topic: Knokke-Heist voert IoT-pilot uit voor mobiliteit, veiligheid (/Thread-Knokke-Heist-voert-IoT-pilot-uit-voor-mobiliteit-veiligheid)Knokke-Heist voert IoT-pilot uit voor mobiliteit, veiligheid - master-magic - 13-03-2018

De Belgische kustgemeente Knokke-Heist gaat een pilotproject uitvoeren op smart city-gebied. Het gemeentebestuur heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met met Engie M2M, dat in België het het Sigfox-netwerk gebruikt, en IoT-integrator Aptus.

Met inzet van onder meer 60 sensors verspreid over de gemeenten wil Knokke-Heist vraagstukken op het gebied van energie, mobiliteit en veiligheid aanpakken. In 2016 was er een eerder klein project waarbij sensors geplaatst werden om geluid en luchtkwaliteit in de gemeente de monitoren, aldus Datanews.

Nu moet de gemeenten via haar ‘City dashboard’ in één oogopslag een overzicht krijgen van de actuele situatie in het verkeer, en voor wat betreft de geluids- en luchtkwaliteit. Zo meten parkeersensoren de aan- en afwezigheid van elektrische voertuigen op de daarvoor voorziene parkeerplaatsen in het centrum. Verder worden waterwegen, riolering en technische installaties gemonitord. De gemeente kan zo sneller ingrijpen bij problemen en efficiënter omspringen met de verschillende diensten.


RE: Knokke-Heist voert IoT-pilot uit voor mobiliteit, veiligheid - natte - 14-03-2018

big brother is born Big Grin